Laura Cox

HaLaura Coxrtstikke goed! Wanneer je dit leest heb je – naar alle waarschijnlijkheid – de eerste en veelal moeilijkste stap genomen: erkennen dat je hulp nodig hebt. Jezelf hulp gunnen wanneer je het even niet (meer) alleen kunt, is ontzettend krachtig.

Ik begrijp dat je kritisch bent tijdens je zoektocht naar de juiste hulpverlener. Een persoonlijke klik is immers erg belangrijk. Om alvast een indruk te geven van mijzelf als behandelaar, vertel ik graag iets meer over mijn werkervaring en persoon:

Mijn naam is Laura Cox, 31 jaar oud. Na het afronden van de master ‘klinische en gezondheidszorg psychologie’ aan de UvA kon ik direct aan de slag als psycholoog binnen de specialistische GGZ, waar ik me focuste op ambulante behandeling van verslavingsproblematiek in de breedste zin van het woord; van eetverslaving, tot seks-, gokken, gamen, alcohol en drugs. Daarnaast behandelde ik ook de comorbide (bijkomende) problematiek, want verslaving komt meestal niet alleen. Ik behandelde angst- en stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, relatieproblemen, maar ook de wat meer ‘alledaagse’ problemen welke ontstaan als gevolg van (een gebrek aan) sociale vaardigheden, grenzen, zelfvertrouwen of levensfase problematiek. Ook daarin valt vaak enorme groei te bereiken!

Naast de opgedane behandelervaring heb ik de GZ-opleiding afgerond. Hier deed ik veel kennis op, leerde nieuwe technieken, maar bovenal kon ik mijn persoonlijke stijl als psycholoog verder ontwikkelen. Ik vind het erg belangrijk dat het behandelcontact oprecht is, met wederzijds respect, vertrouwen, gelijkwaardigheid en zo nu en dan wat humor. We werken echt samen met als doel meer inzicht te verkrijgen in jouw persoonlijke probleem, onvervulde behoefte, ongewenste neiging of het patroon waarin je vastloopt. Vanuit dat inzicht kunnen we verder werken om jouw doelen te bereiken.

De behandeling wordt altijd, elke sessie opnieuw, afgestemd op jou als individu. Er wordt niet simpelweg een protocol gevolgd maar gekeken naar wat jij – in het hier en nu – nodig hebt om te groeien, weer in je kracht te staan.

Oog voor je klacht, oog voor je kracht!

Typerend voor mij is dat ik oog heb voor je klacht, maar ook voor je kracht. Wat er in je leven gebeurt heb je niet in de hand, maar de manier hoe je er mee omgaat wel. Elk mens heeft unieke krachtbronnen, die soms uit het oog verloren worden. In het kader van kracht heb ik ook oog voor de verdere levensgebieden van belang, evenals voeding, beweging, ontspanning, enzovoorts.
De eerste en belangrijkste stap heb je al genomen. Nu volgt het daadwerkelijk aanmelden voor hulp… Ik sta in elk geval voor je klaar om een stukje aan de zijlijn mee te lopen! Samen komen we er wel, hopelijk tot gauw.

Contact

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Bel naar 076-7112860, maak online een afspraak of stuur een mail naar info@psychologenbreda.nl. Door contact op te nemen heb je al die eerste belangrijke stap gemaakt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
WhatsApp Stuur ons een WhatsApp bericht!