Wacht niet af en investeer!

De behandeling van een psycholoog in de regio Breda en omstreken krijg je niet in alle gevallen vergoed door je zorgverzekering. In de huidige geestelijke gezondheidszorg krijg je alleen vergoeding als het gaat om ernstige problematiek. Hiervoor zijn lange wachtlijsten.  Mensen met veelvoorkomende klachten (burn-outrouw en verliespaniek- en angst en relatietherapie) worden niet vergoed vanuit de zorgverzekering maar komen ook wel op een lange wachtlijst terecht met als gevolg een overbelast zorgsysteem.

Ik wilde je nog eens heel erg bedanken voor de sessies die wij hebben gehad. Het gaat heel goed met mij. Ik heb eindelijk rust in mijn hoofd. Dank je wel !!

– Daantje over Wendy

Ik wil je bedanken voor vandaag. Het heeft me ontzettend geholpen. Je bent een kei in wat je doet en ben blij dat mensen als jij terecht zijn gekomen in jullie vak.

– Bob over Mark

Direct psychologische zorg bij Psychologen Breda. Geen wachtlijsten, maatwerk en jij staat centraal in plaats van een diagnose!

Kwalitatief gedegen hulp bij mentale en psychische klachten is een investering in JOUW gezondheid. Te lang wachten op een wachtlijst kan je klachten verergeren. Als je bij ons PsychologenBreda in behandeling gaat, houdt je de regie over je eigen gezondheid en in het verkorten van GGZ-wachtlijsten. Voor de regio Breda en omstreken hebben wij een klein gespecialiseerd team van gediplomeerde psychologen die bewust kiezen voor jouw persoonlijke mentale zorg. Als je kiest voor onvergoede zorg hoeven wij niet te werken met labels uit het handboek DSM-5 en bijbehorend behandelplannen. Wij willen graag aandacht geven aan de mens zelf en niet aan een vage diagnose. Het bieden van maatwerk is onze passie om jou écht verder te helpen.

Voordelen Onvergoede Zorg door PsychologenBreda

 • Maatwerk – behandeling op de mens en niet op een diagnose
 • Minimale wachtlijst
 • Erkende gecertificeerde psychologen
 • Persoonlijk behandelplan
 • (Online) behandeling – in NL of ENG
 • Geen verwijsbrief nodig
 • U hoeft niet langs de huisarts of de POH-GGZ voor een verwijzing.
 • U krijgt geen ‘stempel’ of ‘diagnose’ die in uw medisch dossier terecht komt! Dit kan namelijk later problemen geven (belemmering, beperking of weigering) bij onder andere het afsluiten van verzekeringen (bijv. arbeidsongeschiktheid- of levensverzekering, hypotheken of het overstappen van zorgverzekeraar).
 • Een diagnose is ‘verplicht’ om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Dit betekent dat u per definitie een ‘stempel’ of ‘diagnose’ krijgt. Niet alle diagnoses komen in aanmerking voor vergoeding. Dus zelfs met een verwijzing van de huisarts is er niet altijd recht op vergoeding!
 • De zorgverzekeraar keert in alle gevallen pas uit nadat uw wettelijk eigen risico volledig is benut (minimaal €385,- en maximaal €885,-, afhankelijk van uw polis). Dit betekent dat 4 tot 9 behandelgesprekken per definitie voor eigen rekening zullen zijn en vergoeding van de zorgverzekeraar in de praktijk vaak niet of nauwelijks aan de orde is.
 • Geen maximaal aantal behandelgesprekken, maar pas stoppen wanneer u vindt dat u klachtenvrij bent: met een verwijzing vergoedt de zorgverzekeraar maximaal 10 en soms maar 5 gesprekken en moeten we bij vergoede zorg de behandeling stoppen, ongeacht uw toestand.
 • Veel diagnoses vallen niet onder de verzekerde zorg, zoals burn-out, overspanning, relatieproblemen, rouw etc. Deze zullen daarom altijd voor uw eigen rekening zijn. Ook met een verwijzing van uw huisarts!
 • U wordt snel geholpen, altijd binnen 2 weken omdat we niet overbelast worden met allerlei verplichtingen en regels vanuit de zorgverzekeraar.

Andere vergoeding?

We zien steeds meer dat werkgevers het waarderen wanneer medewerkers zelf met ze in gesprek gaan over hun mentale gezondheid. Steeds meer werkgevers investeren in de lichamelijke maar ook mentale gezondheid van hun werknemers. Voor elke werknemer reserveren veel werkgevers een jaarlijks budget (persoonlijk ontwikkelingsbudget/POP of individueel keuzebudget). Werkgevers hebben veel voordeel bij gezonde werknemers en een laag ziekteverzuim. Vragen staat vrij. Wacht niet te lang en ga het gesprek aan met jouw bedrijfsarts, HR manager of leidinggevende. Je krijgt bij ons direct de juiste hulp en hoeft niet op een wachtlijst te staan of alles zelf uit te zoeken. Wij informeren samen met jou je werkgever over passende zorg en behandeling. Dit geeft duidelijkheid en is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je werkgever!

Heb je nog vragen over de kosten en vergoeding in jouw situatie?

We kijken graag met je mee. Mail of app ons!

Contact

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Not readable? Change text. captcha txt
WhatsApp Stel je vraag aan één van onze psychologen