Effectieve huwelijkstherapie

Huwelijkstherapie is gericht op stellen die al een aantal jaar (of langer) getrouwd zijn. Ruim 70% van de mensen met een langdurige relatie (10-15 jaar) ervaren op enig moment problemen op het gebied van seks en intimiteit. Er ontstaat een voedingsbodem voor sleur, ruzies, seksuele blokkades, vreemdgaan en spanningen. Als er kinderen in het spel zijn worden deze vaak onbedoeld met spanningen en ruzies opgezadeld. Dit wordt door jonge kinderen als hoogst onveilig ervaren en verhoogt de kans op latere psychologische problematiek.

De focus bij huwelijkstherapie ligt op het achterhalen van de problemen en het werken aan verbetering. Soms is het nodig dat partners niet alleen samen werken aan hun relatie, maar is er ook persoonlijke groei nodig. Onderwerpen die vaak aan bod komen, zijn: communicatie, intimiteit, trouw en het gezin. Tijdens de huwelijkstherapie worden deze situaties besproken en leren jullie communiceren en omgaan met emoties. Samen met één van onze relatiepsychologen gaan we op zoek naar oplossingen die bij jullie situatie past. Omdat jullie zelf op zoek gaan naar deze oplossingen zal het vertrouwen in jullie huwelijk worden vergroot.

Geef je huwelijk nog een kans en ga voor HuwelijksTherapie!

Als Psychologen en Therapeuten gebruiken we in onze RelatieTherapie EFT (Emotionally Focused Therapy). Deze methode is meerdere malen wetenschappelijk onderzocht en is uitgegroeid tot een internationaal bekende therapievorm. RelatieTherapie gebaseerd op EFT zorgt ervoor dat jullie je eigen behoeften en verlangens (opnieuw) kunnen zien, voelen, verwoorden en weer durven uit te spreken naar elkaar. Dit schept vaak (nieuwe) krachtige emotionele verbindingen die de relatie doet herleven.

Kortom: het draait weer om LIEFDE in jullie relatie! In sommige situaties kan HuwelijksTherapie reeds binnen enkele sessies verbetering geven terwijl in andere situaties meerdere sessies nodig zijn. Gemiddeld zal HuwelijksTherapie 10 a 15 sessies beslaan.

8 van de 10 stellen worden geholpen!

Het geven van HuwelijksTherapie en begeleiden van stellen is intensief en dankbaar werk. We nemen beide partners mee in een reis van emotionele vervreemding en kwetsing naar een veilige positieve emotionele verbondenheid. Dit biedt stellen de kans om te experimenteren met nieuwe manieren van samenzijn. Hierdoor kunnen bewuste keuzes worden gemaakt over het soort relatie dat men graag wil. Bij HuwelijksTherapie gebaseerd op EFT wordt de liefde in je relatie weer centraal gesteld. Door elkaars gevoelens en verlangens te (her)kennen, verdwijnen kwetsingen en voel je verbondenheid. EFT zorgt voor veel effect met weinig terugval én is wetenschappelijk bewezen. 8 van de 10 stellen kunnen we gelukkig verder helpen.

HuwelijksTherapie op basis van EFT

EFT (Emotionally Focused Therapy) is ontwikkeld door dr. Sue Johnson. Zij ontdekte dat zich geborgen en veilig weten bij een ander mens niet alleen een levensbehoefte is voor kinderen (dat was al wel bekend), maar ook voor volwassenen. Wanneer je een veilige liefdesrelatie hebt, kun je problemen die je tegenkomt overwinnen en ben je gelukkiger, gezonder en productiever. HuwelijksTherapie op basis van EFT gaat in op de gevoelens en drama’s van relaties die ontregeld zijn en werkt vooral in het hier-en-nu. Het doel van EFT is om de emotionele beschikbaarheid van de wederzijdse partners te verbeteren. Daarbij staat het hechtingsgedrag van beide partners centraal (behoefte aan veiligheid, vertrouwen en intimiteit). EFT heeft een heldere theoretische basis en is het meest succesvol bij partners waarbij de relatie verstoort is door negatieve (structurele) communicatie. EFT is niet geschikt bij gewelddadige paren of paren die aan het scheiden zijn.

Voordelen van HuwelijksTherapie op basis van EFT

  • Het heeft een sterk positief effect op de verbondenheid in een partner relatie;
  • Het is effectief bij stellen uit alle lagen van de bevolking;
  • Het werkt beter dan andere relatietherapieën;
  • 70% van de paren herstellen van hun relatieproblemen in  gemiddeld 10 sessies;
  • 90% rapporteert een verbetering (in tegenstelling tot 35 % bij gedragstherapie);
  • Er is vrijwel geen terugval na langere tijd (i.t.t. gedragstherapie);
  • De “verbinding” met de therapeut is een belangrijke factor.

​​Wanneer HuwelijksTherapie?

HuwelijksTherapie is voor veel stellen toch een drempel. Problemen los je zelf op en bespreek je niet met anderen. Maar wat als je er samen niet meer uitkomt? Deskundige begeleiding om je relatie te redden is een uitkomst. Praten onder begeleiding helpt echt! Ben er wel op tijd bij. Het begint namelijk met kleine dingen. Je merkt dat het lastiger wordt om met elkaar te praten. Je maakt minder tijd voor elkaar vrij. Je voelt verwijdering en komt steeds vaker in onbedoelde ruzies terecht. Je voelt je machteloos en soms gefrustreerd. Je denkt misschien geen liefde meer voor je partner te voelen. Je bent ontevreden over seks en intimiteit. Na een aantal jaren groei je ongemerkt uit elkaar. Wacht niet te lang! Anders is de emotionele schade niet meer te herstellen!  Zoek daarom tijdig deskundige hulp en probeer HuwelijksTherapie!

Wij staan voor je klaar!

Neem contact op met Psychologen Breda via het contactformulier, stuur ons een WhatsApp bericht of maak direct een afspraak. Dat is echt het beste wat je nu voor jezelf of voor jullie kunt doen. We hopen je snel te spreken!

Contact

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Not readable? Change text. captcha txt
WhatsApp Stel je vraag aan één van onze psychologen