Psychologen Breda

Psychologen Breda is een psychologenpraktijk, opgericht in 2009. Psychologen Breda bestaat uit gedreven en gepassioneerde psychologen die bewezen effectieve psychologische instrumenten en behandelmethodieken inzetten voor trajecten waar jij echt iets aan hebt! Wij begeleiden mensen die vastlopen met een personal touch en faciliteren dat zij hun problemen oplossen en hun leven weer op de rit kunnen krijgen.

Bij Psychologen Breda is ieder mens uniek en verdient maatwerk

Jij bent als mens uniek en verdient maatwerk als het gaat om jouw psychisch welbevinden. Géén standaard behandelingen en je ergens een nummer voelen. Wij kijken naar jouw unieke persoonlijkheid en zien het als een uitdaging om je in beweging te krijgen zodat je verder komt in het leven. Want leven is bewegen! Wie niet beweegt en geen keuzes maakt laat anderen over zijn of haar leven beslissen. Jezelf aanpassen en je door anderen laten leiden geeft uiteindelijk een verstoring van jouw psychische en lichamelijke evenwicht. Op den duur wordt alles teveel. Gevolg is dat je lichamelijk en/of psychisch vastloopt. ‘Je lichaam liegt nooit‘ – dat zei Ted Troost (haptonoom) ooit. Dit is een uitspraak die wij binnen Psychologen Breda onderschrijven.

Bij Psychologen Breda leer je de beste keuzes voor jezelf te maken

Over je eigen welbevinden mag je zelf beschikken. Je vrij voelen om jouw ding te kunnen doen! In die relatie, werkomgeving en cultuur waar jij tot je recht komt. Iets nuttigs toevoegen, uitgedaagd en gewaardeerd worden. Daar gaat het om in je leven en werk! ​Soms voelen je keuzes en beweging in je leven als onzekerheid en een sprong in het diepe. Bij Psychologen Breda helpen we je goed landen door je op een intensieve en positieve wijze te begeleiden zodat je kan groeien en psychische vrijheid ervaart.​

Tarieven & Contracten

PsychologenBreda.nl wil graag transparant zijn over de tarieven zodat je nooit voor verrassingen komt te staan!

Consult per sessie (45 min) – € 115,00
Relatietherapie per sessie (75 tot max 90 min) – € 175,00.

Een contract met de zorgverzekeraar of niet?

De zorgverzekeraar stuurt zorgaanbieders een contract met de keuze dit al dan niet te tekenen. Er is geen overleg, het is tekenen bij het kruisje of niet.
Wat betekent dit tekenen voor de psycholoog?

Restitutiezorg (= contract niet tekenen)

De psycholoog die geen contract tekent, voert praktijk volgens de wetten die daarop van toepassing zijn. Daarnaast hanteert hij de eisen voor kwaliteit zoals die in de beroepsgroep en de beroepsvereniging gebruikelijk zijn. De tarieven voor de zorg worden vastgesteld door de NZA zoals besloten in de wet marktordening gezondheiszorg (WMG). vroeger werd dit tarief marktconform genoemd maar nu bepalen sommige zorgverzekeraars zelf wat zij marktconform vinden en is dit dus niet altijd het WMG of NZA tarief. De behandelkeuzes en werkinhoud bepaalt de psycholoog in samenspraak met de cliënt. Daarbij kan de psycholoog niet op grond van een contract worden verplicht de inhoud van dossiers of administratie te laten inzien door een verzekeraar.

Naturazorg (= contract tekenen)

In het contract bepaalt elke zorgverzekeraar waar de psycholoog zich aan dient te houden. De mate waarin verschilt overigens per zorgverzekeraar. De psycholoog zit evenwel in een keurslijf. Dit is nauwelijks werkbaar.

Wat de verzekeraar onder meer kan bepalen:

 • duur van de wachtlijst en voorrang voor de cliënten van desbetreffende zorgverzekeraar
 • keuze van behandeling
 • diagnostiek
 • criteria voor toelating of verwijzing naar een andere psycholoog
 • aantal cliënten die de psycholoog mag zien per jaar van een betreffende zorgverzekeraar
 • verplichte vragenlijsten voor de cliënt
 • bijwonen van scholing/voorlichting die de verzekeraar aanwijst
 • recht op inzage in de patiëntenadministratie of het patiëntendossier
 • het tarief dat de psycholoog mag vragen
 • de digitale declaratiemethode
 • vorm en inhoud van de praktijklocatie
 • het aantal opleidingsplaatsen in de praktijk
 • waarneming bij ziekte of vakantie
 • verboden om cliënten inzage te geven in het contract

Een psycholoog met een contract mag direct en digitaal bij de zorgverzekeraar declareren. Heeft een psycholoog geen contract, dan mag hij niet digitaal declareren. De psycholoog stuurt de factuur daarom naar de cliënt, of deze nu een naturabasispolis heeft of een restitutiebasispolis. De cliënt dient de factuur zelf in bij zijn verzekeraar. Als de cliënt niet alles vergoed krijgt, betaalt hij het restant van de factuur. Dit is uiteraard afhankelijk van wat de verzekeraar vergoedt.

Contractvrije Psycholoog

Om bovenstaande redenen is Psychologen Breda van mening dat contractvrij werken zowel beter voor de cliënt is als voor ons is. Wij willen namelijk graag:

 • zelfstandig samen met de cliënt diagnostiek, verwijzing en behandelkeuze bepalen;
 • de patiëntenprivacy waarborgen en geen patiëntengegevens delen met de zorgverzekeraar;
 • de tijd die nodig is voor bureaucratisch digitaal declareren liever gebruiken voor patiëntencontact.
 • de behandeltijd van gesprekken en het hele behandeltraject zelf bepalen met de cliënt en niet door de zorgverzekering laten opleggen.
 • niet beperkt worden hoeveel cliënten ze van een verzekeraar aannemen

Uiteraard wordt er nog steeds wel een (groot) deel vergoed afhankelijk van uw zorgverzekering en pakket.

Neemt u voor de zekerheid contact op met uw zorgverzekeraar om misverstanden en teleurstellingen te voorkomen!

 

Afzeggen

Een afspraak afzeggen kan altijd! Let op: dit kan alleen telefonisch en minimaal 48 uur voor je afspraak op werkdagen! Belangrijk: heb je een afspraak op maandag dan dien je die de vrijdag ervoor af te zeggen. Op jouw vrijgekomen tijdvak kunnen wij dan iemand anders inplannen en van zorg voorzien. Ben je te laat met afzeggen of kom je niet op de afspraak opdagen dan wordt een no-show bedrag in rekening gebracht. Wij hanteren een no-show bedrag van € 115,00 voor een consult en € 175 bij relatietherapie. Ook niet onbelangrijk: no-show kosten kun je niet declareren bij je zorgverzekeraar.

 

​Meer weten over Psychologen Breda?

Wil je meer weten over Psychologen Breda of de Psychologische Zorg die wij kunnen bieden? Of wil je bespreken of je met je klachten bij ons terecht kan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Op onze site staat tevens meer informatie over de behandelvormen en achtergrond van onze psychologen.

Contact

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Not readable? Change text. captcha txt
WhatsApp Stel je vraag aan één van onze psychologen