Gerard Dikschei

Gerard DikscheiIk ben een laatbloeier en had geen gemakkelijke start. Het zat mij allemaal nogal tegen en ik had niet altijd de mentale middelen om me staande te houden. Met bochten, hinkstapsprongen en vooral een portie doorzettingsvermogen, heb ik na de Lagere Technische School uiteindelijk de HBO opleiding Personeelmanagement succesvol af kunnen ronden. Dit is ook waar mijn passie voor de psychologie begon.

Dichterbij tot de kern

In mijn werk binnen Human Resources groeide mijn interesse in wat mensen beweegt en gelukkig maakt. Hoewel altijd verbonden met het werk, talenten en de loopbaanontwikkeling van mensen, wilde ik graag dichterbij en tot de kern komen, namelijk een bijdrage leveren aan iemands geluk en ontwikkeling. Het zou nog even duren voordat ik de stap ook daadwerkelijk zou maken. Toen ik deze stap maakte, gaf me dat veel voldoening.

Opleiding, werk, eigen praktijk

Ik studeerde psychologie, arbeid en organisatie aanvullend met klinische vakken. Ik heb me daarnaast bekwaamd in diverse effectieve psychologische behandelmethodieken.

Na het afronden van de opleiding lagen de banen niet voor het oprapen. Als werkzoekende psycholoog heb ik na mijn studie als vrijwilliger gewerkt bij het Helen Dowling Instituut. Daar werkte ik met kankerpatiënten. Een moeilijke, intensieve maar zeer waardevolle periode uit mijn leven.

Na op verschillende plekken te hebben gewerkt, besloot ik samen met anderen een praktijk op te zetten. Dat was in 2009. Ik werk als behandelend (relatie) psycholoog en sinds die tijd begeleid ik mensen met de meest uiteenlopende persoonlijke of werkgerelateerde vragen en klachten. Ik werk daarbij onder andere met de ACT methodiek (Acceptance & Commitment Therapy). Hiernaast geef ik ook relatietherapie aan stellen en ben ik basistherapeut in de EFT methodiek (Emotionally Focused Therapy). Tevens behandel ik enkel- en meervoudig (psychisch-fysiek) trauma met EMDR, Hypnose, (Imaginaire) Exposure, Lichaamswerk/oscillatie-therapie.

Ik ondersteun je

Je kunt je, gezien mijn achtergrond, voorstellen dat werk gerelateerde klachten me goed liggen. Dat is ook zo, maar ik denk dat vooral mijn manier van werken de reden is dat cliënten succes boeken. Ik werk op een coachende manier. Dat wil zeggen dat we niet vanuit een ‘kapotte’ naar een ‘hele’ versie van jou werken. Je bent al ‘heel’, er zijn alleen onderdelen in je leven die jouw geluk, vrijheid of voldoening in de weg zitten.

Ik help je jouw eigen hulpbronnen te (her)vinden en ik help je je diepere emotionele drijfveren te benoemen. Ik sta naast je en ondersteun je bij soms confronterende ontdekkingen. Dat doe ik op een professionele, persoonlijk betrokken manier.

Je staat op een kruispunt

De meeste mensen komen bij me op kritische momenten van hun leven. Het komt allemaal bij elkaar. Je staat op een kruispunt. Je hebt het gevoel dat wat je nu doet belangrijk is. Dat de keuzes die je maakt belangrijk zijn. Waarschijnlijk voel je tegelijkertijd een muur van onvermogen. Je zit vast, bijna letterlijk, mentaal en gevoelsmatig.

Ik kom naast je staan

Ik help je in beweging te komen. En vooral: ik open je voor jezelf, zodat je ziet wat jij kunt en snapt hoe je het kunt doen. Ik daag je uit. Ik provoceer je een beetje. Omdat ik vrij snel zie, wat jij nog niet kunt zien. Het werk is emotioneel beladen, vaak intens, altijd positief en zonder uitzondering concreet, praktisch en direct. Je hebt werk te verzetten en ik help je daarbij.

Betrokken vakman

Ik ben bevlogen in mijn vak. Ook buiten het werk speelt het een grote rol in mijn leven. Met bijscholing, cursussen en het lezen van vakbladen en -literatuur, besteed ik er ook veel van mijn vrije tijd aan. Ook mijn eigen negatieve ervaringen en tegenslagen hebben me uiteindelijk sterker gemaakt en mij een doorleefde ervaringsdeskundige gemaakt. Iemand die jou begrijpt en wil helpen.

Ik sport graag, hou van afzien en mentaal mijn grenzen verleggen. Ver kunnen gaan, goed voor jezelf zorgen en met discipline verder komen dan je ooit van jezelf gedacht had. Eigenlijk doe ik dat in mijn werk ook voor anderen…

Als Relatietherapeut EFT/ Registerpsycholoog NIP richt ik me primair op het geestelijk welzijn en het ontwikkelen van potentieel van mensen en hun relaties.

Mijn levensmotto: ‘Durf te bewegen om geluk te vinden’

Contact

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact op met Psychologen Breda via het contactformulier of maak direct een afspraak. Dat is echt het beste wat je nu voor jezelf of voor jullie kunt doen. Ik hoop je snel te spreken!

Contact

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Not readable? Change text. captcha txt
WhatsApp Stel je vraag aan één van onze psychologen