Rolof Molenschot

Rolof Molenschot

Na het behalen van mijn masterdiploma Klinische Psychologie in 2012 ben ik gaan werken in de  verslavingszorg. In de afgelopen achtenhalf jaar heb ik daardoor veel ervaring op kunnen doen in het behandelen van verschillende verslavingen (alcohol, middelen, gokken, seks en eten). Omdat verslaving vaak een symptoom is van dieperliggend lijden heb ik in de afgelopen jaren ook veel ervaring opgedaan in het behandelen van zeer diverse problematiek. Ik heb zware tot lichte problematiek gezien en heb hierdoor altijd maatwerk moeten leveren dat toegespitst is op de hulpvraag van de cliënt. In de afgelopen achtenhalf jaar heb ik tevens verschillende postmaster opleidingen gedaan die mij verder hebben geholpen in mijn professionele ontwikkeling: CGT, EMDR, ACT, schematherapie en proces- en persoonsgericht psychotherapeutisch behandelen. Als kers op de taart ben ik in 2018 gestart met mijn tweejarige GZ-opleiding en heb ik deze in 2020 afgerond. Binnen deze opleiding heb ik me nog verder kunnen ontwikkelen op zowel professioneel als op persoonlijk gebied.

Mensenwerk

Ondanks de opleidingen die ik heb gedaan is therapie natuurlijk mensenwerk en zijn er vaardigheden die men niet in de schoolbanken leert. Ik ben sociaal, empathisch, doortastend en confronterend waar nodig. De therapeutische relatie is voor mij erg belangrijk en kan soms een zeer werkbaar instrument zijn binnen de therapie. In mijn benadering hanteer ik een holistische visie waarbij ik me niet alleen op de klacht richt, maar ook probeer zoveel mogelijk rekening te houden met de context waarin deze klacht ontstaat en zijn verhouding tot andere levensgebieden. Ik draag graag een steentje bij in het proces van cliënten en neem hierin een ondersteunende en begeleidende rol aan. Ik kijk uit naar onze samenwerking!

Contact

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact op met Psychologen Breda via het contactformulier of maak direct een afspraak. Dat is echt het beste wat je nu voor jezelf of voor jullie kunt doen. Ik hoop je snel te spreken!

Contact

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Not readable? Change text. captcha txt
WhatsApp Stel je vraag aan één van onze psychologen