Mark Alves

Mark AlvesIk was geïnteresseerd in geneeskunde… én in gedrag. Vooral in hoe ze elkaar beïnvloeden. In hoe de stofjes in je hoofd bepalen hoe je je voelt én andersom; hoe je door dingen anders te doen ook weer de samenstelling van wat er in je hersenen gebeurt kunt veranderen. Ik vond het interessant en toen ik kon gaan studeren zocht ik daarom naar een opleiding die zich op beide gebieden richt.

Studie, werken en reizen

Ik studeerde neuropsychologie aan de Universiteit van Maastricht; werd er gegrepen door de theorie en de praktijk van de wetenschap. Het onderzoek, de laatste inzichten, de kritische manier van omgaan met de vraagstukken uit het vakgebied. Het was allemaal even interessant als uitdagend. Ook het onderzoek zelf trok me bijzonder aan.

Toch wilde ik aan het eind van mijn studie niet promoveren. Dat wil zeggen, niet door me te specialiseren op een vierkante millimeter van het vak zonder ook echt iets met de kennis en vaardigheden te doen. Ik wilde met mensen werken en ik wilde me in de breedte blijven ontwikkelen.

Veelzijdigheid is belangrijk

Na mijn studie en na een half jaar door Australië te hebben gereisd, bleef die ontwikkeling in de breedte belangrijk voor me. Ik werkte op verschillende plekken, soms tegelijkertijd en bleef betrokken bij onderzoek. Zo werkte ik in een verslavingskliniek in Tilburg, bij een eerste- en tweedelijnskliniek, bij een kliniek gericht op werkgerelateerde vragen en problemen en werk nu bij een praktijk in Breda.

Ook doe ik onderzoek naar het effect van visolie op psychische stoornissen. Ik doe dat werk met aandacht en met graagte, het vak gaat me aan het hart en ik vind het fijn om te kunnen helpen.

Mensen helpen

Buiten die grote interesse is het me daar echt om te doen: mensen kunnen helpen. Op korte termijn iemands comfort in het leven verbeteren, dat is machtig mooi werk. Ik ben elke keer evenzeer onder de indruk als ontroerd door de veranderingen die mensen kunnen bewerkstelligen.

Een psycholoog die er niet omheen draait

Ik kan confronterend zijn en cliënten waarderen de directe aanpak. Soms is het nodig om iemand aan het werk te krijgen. Om dat zetje te geven, om een deur te openen of iemand een spiegel voor te houden.

Ik praat niet vanzelfsprekend met je mee, ik neem niet vanzelfsprekend jouw blik op de wereld over. Juist niet. Ik weet inmiddels uit ervaring dat cliënten het waarderen dat ze én uitgedaagd worden, én dat dat gebeurt in een rustige, veilige omgeving. Juist die combinatie spoort vaak aan tot het zetten van grote, soms moeilijke, stappen.

In mijn vrije tijd

Naast mijn werk ben ik graag onder de mensen. Er is eigenlijk nooit een moment dat ik niet omringd ben door vrienden of familie. Daarnaast ben ik vrij actief: ik hou van reizen, sporten, maar mag ook graag een film of een terrasje pakken.

Contact

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact op met Psychologen Breda via het contactformulier of maak direct een afspraak. Dat is echt het beste wat je nu voor jezelf of voor jullie kunt doen. Ik hoop je snel te spreken!

Contact

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Not readable? Change text. captcha txt
WhatsApp Stel je vraag aan één van onze psychologen