Veel gestelde vragen

Wij hebben op deze pagina de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Je kunt hier je vraag stellen of bellen met 076-7112860. Wil je liever door één van onze psychologen worden teruggebeld? Laat dan een terugbelverzoek achter op onze website. Als je via onze website een afspraak maakt ontvang je een mail met daarin onze welkomstbrief zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

De reguliere GGZ mist vaak de persoonlijke aandacht en een behandelplan die past bij de cliënt in plaats van bij de diagnostiek. Psycholoog zijn is voor ons meer dan werk. Het is ook een manier om betrokken te zijn bij mensen en hen de steun en begeleiding te kunnen geven die bij hen past. Een van de waarden die wij nastreven is om toegankelijke en laagdrempelige psychische zorg aan te bieden aan een breed publiek. Behandeling en therapie wordt veelal niet vergoed. Wij hebben ervoor gekozen niet met verzekeraars te werken, omdat deze in grote mate bepalen wie er behandeld wordt, hoe vaak, en hoe de behandeling er uit ziet. Ook merken wij dat clienten het niet willen dat hun gegevens bekend zijn bij Zorgverzekeraars. Wij willen de tijd kunnen nemen voor onze cliënten en samen met de cliënt overleggen hoe de behandeling eruit gaat zien. Voordeel is ook dat je je rechtstreeks kan aanmelden en niet eerst langs de huisarts hoeft voor een verwijzing.

Daarbij is de wetgeving voor de Geestelijke Gezondheidszorg ingrijpend veranderd. Behandelingen voor relatieproblematiek en aanpassingsstoornissen (bv. psychische klachten t.g.v. echtscheiding, rouw, werk- en relatieproblematiek en een aantal andere stoornissen zijn uitgesloten van verzekerde GGZ-zorg). Als je burn-out of andere werk gerelateerde klachten hebt, kan je eventueel met je werkgever overleggen of zij bij kunnen dragen in de vergoeding voor de behandeling. Het is voor hen vele malen goedkoper dit te doen dan een werknemer in de ziektewet te hebben.

Consult per uur – € 95,00
Consult per uur buiten kantoortijd – € 115,00
Relatietherapie per 1,5 uur – € 145,00
Relatietherapie per 1,5 uur buiten kantooruren – € 165,00

Wist je dat een werkgever vaak een ‘potje’ heeft voor o.a. coaching bij gezondheidsproblemen zoals burnout en overspanning? 

Een afspraak afzeggen kan altijd! Let op: dit kan alleen telefonisch en minimaal 24 uur voor je afspraak! Op jouw vrijgekomen tijdvak kunnen wij iemand anders inplannen en helpen. Ben je te laat met afzeggen of kom je niet op de afspraak opdagen dan wordt een no-show bedrag in rekening gebracht. Wij hanteren een no-show bedrag van € 95,00 per consult en € 145 bij relatietherapie. Ook niet onbelangrijk: no-show kosten kun je niet declareren bij je zorgverzekeraar.

Zit je bij één van huisartsen die aangesloten zijn bij Het Huisartsenteam? Dan kunnen je behandelingen eventueel deels vergoed worden. Let op: vanaf 2014 is de wetgeving voor de Geestelijke Gezondheidszorg ingrijpend veranderd. Relatieproblematieken, rouwverwerking, burnout, slaapstoornissen en overspannenheid zijn uitgesloten van verzekerde GGZ-zorg!

Indien je klachten hebt die wel voor verzekerde zorg in aanmerking komen, houdt er dan rekening mee dat je altijd je eigen risico moet betalen. Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je altijd moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit je basisverzekering. In 2019 is dit verplichte eigen risico 385 euro. Naast het verplicht eigen risico kunnen er nog meer kosten bijkomen. Elke sessie dien je na afloop aan je behandelend psycholoog/therapeut af te rekenen. Je krijgt van ons daarna een digitale factuur die je indient bij je zorgverzekeraar. Houdt er rekening mee dat je meestal niet alles vergoed krijgt. Dit is afhankelijk van je ingekochte zorgpakket en je zorgverzekeraar. Over het algemeen wordt er tussen de 60 en 100% vergoed. Echter, het kan voorkomen dat er niets vergoed wordt. Neem daarom voor de zekerheid altijd contact op met de zorgverzekeraar zodat je weet waar je aan toe bent!

Klik hier om een overzicht te zien welk bedrag u terug kunt verwachten van de zorgverzekeraar.

Vanaf 2014 is de wetgeving voor de Geestelijke Gezondheidszorg ingrijpend veranderd. Relatieproblematieken, rouwverwerking en burnout zijn uitgesloten van verzekerde GGZ-zorg.

Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van te voren te worden geannuleerd. Indien je niet komt opdagen of de afspraak wordt binnen 24 uur geannuleerd dan zullen wij de kosten van een consult in rekening brengen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
WhatsApp Stuur ons een WhatsApp bericht!