Veel gestelde vragen

Wij hebben op deze pagina de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Je kunt hier je vraag stellen of een WhatsApp bericht sturen. Wil je liever door één van onze psychologen worden teruggebeld? Laat dan een terugbelverzoek achter op onze website. Als je via onze website een afspraak maakt ontvang je een mail met daarin onze welkomstbrief zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

De reguliere GGZ mist vaak de persoonlijke aandacht en een behandelplan die past bij de cliënt in plaats van bij de diagnostiek. Psycholoog zijn is voor ons meer dan werk. Het is ook een manier om betrokken te zijn bij mensen en hen de steun en begeleiding te kunnen geven die bij hen past. Een van de waarden die wij nastreven is om toegankelijke en laagdrempelige psychische zorg aan te bieden aan een breed publiek. Behandeling en therapie wordt veelal niet vergoed. Wij hebben ervoor gekozen niet met verzekeraars te werken, omdat deze in grote mate bepalen wie er behandeld wordt, hoe vaak, en hoe de behandeling er uit ziet. Ook merken wij dat clienten het niet willen dat hun gegevens bekend zijn bij Zorgverzekeraars. Wij willen de tijd kunnen nemen voor onze cliënten en samen met de cliënt overleggen hoe de behandeling eruit gaat zien. Voordeel is ook dat je je rechtstreeks kan aanmelden en niet eerst langs de huisarts hoeft voor een verwijzing.

Daarbij is de wetgeving voor de Geestelijke Gezondheidszorg ingrijpend veranderd. Behandelingen voor relatieproblematiek en aanpassingsstoornissen (bv. psychische klachten t.g.v. echtscheiding, rouw, werk- en relatieproblematiek en een aantal andere stoornissen zijn uitgesloten van verzekerde GGZ-zorg). Als je burn-out of andere werk gerelateerde klachten hebt, kan je eventueel met je werkgever overleggen of zij bij kunnen dragen in de vergoeding voor de behandeling. Het is voor hen vele malen goedkoper dit te doen dan een werknemer in de ziektewet te hebben.

  • Consult per sessie (45 min) – € 115,00
  • Relatietherapie per sessie (75 tot max 90 min) – € 175,00.
  • De vergoeding van de behandeling is afhankelijk van de zorgverzekeraar en de gekozen polis. In de praktijk vergoeden zij meestal ca. 55-75% van onze behandeling. Vanwege extra werkzaamheden zoals het opstellen van een behandelplan kost het intakegesprek voor vergoede zorg € 149. Dit bedrag wordt vergoed door de zorgverzekeraar. De behandelgesprekken zijn € 115 per sessie. Vraag uw zorgverzekeraar toestemming om in behandeling te mogen komen bij ons. Vraag daarnaast naar aanvullende voorwaarden (zoals maximum aantal sessies, percentage vergoeding etc.).

Let op:

  • Indien max. tijd wordt overschreden zal deze pro rata in rekening worden gebracht.
  • Tot en met 18 jaar worden behandelingen helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar.
  • Sessies die beginnen na 17.30 uur vallen onder het avondtarief. Voor avondtarief rekenen wij een toeslag van €25,- per sessie

Wist je dat een werkgever vaak een ‘potje’ heeft voor o.a. coaching bij gezondheidsproblemen zoals burnout en overspanning? 

Een afspraak afzeggen kan altijd! Let op: dit kan alleen telefonisch en minimaal 24 uur voor je afspraak! Op jouw vrijgekomen tijdvak kunnen wij iemand anders inplannen en helpen. Ben je te laat met afzeggen of kom je niet op de afspraak opdagen dan wordt een no-show bedrag in rekening gebracht. Wij hanteren een no-show bedrag van € 115 per consult en € 175 bij relatietherapie. Ook niet onbelangrijk: no-show kosten kun je niet declareren bij je zorgverzekeraar.

Heb je een verwijsbrief van je huisarts? Dan kunnen je behandelingen eventueel deels vergoed worden. Houdt er rekening mee dat je altijd je eigen risico moet betalen. Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je altijd moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit je basisverzekering. Naast het verplicht eigen risico kunnen er nog meer kosten bijkomen. Elke sessie dien je na afloop aan je behandelend psycholoog/therapeut af te rekenen. Deze factuur kan je indienen bij je zorgverzekeraar. Houdt er rekening mee dat je meestal niet alles vergoed krijgt. Dit is afhankelijk van je ingekochte zorgpakket en je zorgverzekeraar. Over het algemeen wordt er tussen de 60 en 100% vergoed. Echter, het kan voorkomen dat er niets vergoed wordt. Neem daarom voor de zekerheid altijd contact op met de zorgverzekeraar zodat je weet waar je aan toe bent!

Let op: Tot en met 18 jaar worden behandelingen helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Wij proberen de wachttijden zo kort mogelijk te houden maar ook wij ontkomen er niet aan door drukte te werken met wachttijden. De wachttijd voor verzekerde zorg is 3-4 weken. De wachttijd voor onverzekerde zorg is 1-2 weken.

Vanaf 2014 is de wetgeving voor de Geestelijke Gezondheidszorg ingrijpend veranderd. Relatieproblematieken, rouwverwerking en burnout zijn uitgesloten van verzekerde GGZ-zorg.

Afspraken dienen op werkdagen uiterlijk 48 uur van te voren te worden geannuleerd. Belangrijk: heb je een afspraak op maandag dan dien je deze uiterlijk op vrijdag te annuleren! Indien je niet komt opdagen of de afspraak wordt binnen 48 uur geannuleerd dan zullen wij de kosten van een consult in rekening brengen.

Tijdens de intake wordt er beoordeeld wie wel of niet passend gaat zijn binnen Psychologen Breda. Wanneer er sprake is van actieve suïcidaliteit (denkt u veel aan de dood en maakt u concrete plannen hiervoor), psychose of ernstige psychosociale problematiek (geen dak boven uw hoofd, financiële problemen, zware criminaliteit etc.) kunnen we helaas geen hulp bieden. Ook wanneer u een verwijzing heeft voor de SGGZ (Specialistische GGZ) kan Psychologen Breda niet de juiste hulp bieden. U kunt met uw huisarts overleggen welke organisatie u dan wel de juiste hulp kunt bieden.

Contact

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Not readable? Change text. captcha txt
WhatsApp Stel je vraag aan één van onze psychologen