Paniek en angst

Het ervaren van paniek en angst kan intens zijn en een diepgaande impact hebben op je leven. Deze gevoelens kunnen onverwacht opduiken en je dagelijkse routine ernstig verstoren.

Paniek en Angst

Wat is paniek?

Paniek manifesteert zich als een acute en hevige angstreactie. Het kan aanvoelen alsof je geen grip meer hebt op de situatie, of in extreme gevallen, alsof je leven in gevaar is. Een paniekaanval is vaak kort maar hevig, en kan gepaard gaan met fysieke symptomen zoals een versnelde hartslag, transpiratie en een beklemmend gevoel.

Wat is angst?

Angst is een reactie op een dreiging die je als gevaarlijk ervaart en kan zowel mentale als lichamelijke reacties teweegbrengen. Het wordt een probleem wanneer deze gevoelens blijvend zijn en je dagelijkse functioneren belemmeren.

Hoe ga je om met paniek en angst?

Het erkennen van paniek en angst als veelvoorkomende reacties op stress is cruciaal. Het identificeren van de oorzaken en symptomen is een belangrijke eerste stap naar beheersing. Technieken zoals ademhalingsoefeningen, mindfulness en cognitieve gedragstherapie kunnen effectief zijn in het omgaan met deze gevoelens.

Hulp bij paniek en angst

Regelmatige ervaringen van paniek- of angstgevoelens kunnen een teken zijn dat professionele ondersteuning nodig is. Een psycholoog kan je helpen de wortels van je angst te begrijpen en strategieën te ontwikkelen om deze gevoelens te hanteren. Bij onze praktijk bieden we gespecialiseerde hulp om je te ondersteunen bij het vinden van innerlijke rust en het herwinnen van controle over je emoties.

Bij Psychologen Breda bieden we ondersteuning en behandeling op maat voor mensen die kampen met paniek en angst. Onze benadering is gericht op het herstellen van je innerlijke rust en het terugwinnen van controle over je leven. Neem contact met ons op voor meer informatie of meld jezelf direct aan.

Contact

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Not readable? Change text. captcha txt
WhatsApp Stel je vraag aan één van onze psychologen