Werkwijze Psychologen Breda

U heeft uzelf aangemeld voor behandeling bij Psychologen Breda. De eerste stap is gezet! Wij zullen ons uiterste best doen om u de beste zorg te geven. Daarover willen wij u graag van tevoren goed inlichten. Over onze werkwijze, tarieven, vergoedingen etc. Wij hebben als Psychologen Breda de bewuste keuze gemaakt om geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars. Zie onze website voor de argumenten. Dit betekent dat de behandeling niet vergoed wordt, tenzij u voldoet aan een aantal voorwaarden.

STAP 1: AANMELDING/ INTAKE

U kunt uzelf via de website, email, telefonisch of via whatsapp aanmelden bij ons. Wij zullen u zo spoedig mogelijk inplannen voor een intake. Er zijn twee opties bij Psychologen Breda:

Dit is bijvoorbeeld het geval bij burn-out, overspanning, relatieproblemen, slaapstoornissen, rouw etc. Dit heeft een aantal voordelen (zie kopje ‘Geen vergoeding?’) maar de kosten zijn volledig voor u.

Als u een verwijsbrief heeft van de huisarts (die voldoet aan alle voorwaarden) krijgt u waarschijnlijk een deel van de behandeling vergoed (zie onder kopje ‘wel vergoeding?’). Als u het zeker wilt weten, kunt u het beste contact opnemen met de zorgverzekeraar en dit nummer opgeven (BIG-nummer: 09928378925). Tijdens de intake bepaalt de psycholoog of er sprake is van een diagnose die binnen de Generalistische Basis GGZ behandeld kan worden. Indien de diagnose buiten de verzekerde zorg valt (zoals burn-out, overspanning, relatieproblemen, slaapstoornissen, rouw etc.) zal dat betekenen dat de behandeling niet vergoed wordt door uw zorgverzekeraar. Indien alles akkoord is en de psycholoog denkt dat wij u goed kunnen helpen, zal de behandeling gestart worden. Dat kan een andere psycholoog zijn, dan diegene die de intake heeft gedaan.

STAP 2: BEHANDELING

Optie 1: Wij doen primair behandelingen binnen de Generalistische Basis GGZ, dit betekent dat u maximaal ca. 10 gesprekken bij ons heeft (meer worden niet vergoed helaas). Per sessie wordt er een factuur gestuurd of wordt er direct afgerekend per pin.

Optie 2: U heeft zoveel behandelgesprekken als u zelf wenst. Per sessie wordt er een factuur gestuurd of wordt er direct afgerekend per pin.

STAP 3: AFSLUITING

Optie 1: u bent klaar met de behandeling of het maximaal aantal sessies is bereikt. U krijgt een eindgesprek met de psycholoog en ontvangt een eindfactuur die u zelf kunt indienen bij de zorgverzekeraar. Uiteraard kunt u terugkomen wanneer u wilt of verder gaan met de behandeling op eigen kosten (omdat de zorgverzekeraar niet meer vergoedt).

Optie 2: u bent klaar met de behandeling en u kunt terugkomen wanneer u wilt.

Geen of wel vergoeding?

U kunt ervoor kiezen om het traject volledig particulier uit te voeren. De kosten zijn dan voor eigen rekening. Dit heeft de volgende voordelen:

 1. U hoeft niet langs de huisarts of de POH-GGZ voor een verwijzing.
 2. U krijgt geen ‘stempel’ of ‘diagnose’ die bekend wordt bij de zorgverzekeraar (en in uw medisch dossier terecht komt!). Dit kan namelijk problemen geven (belemmering, beperking of weigering) bij onder andere het afsluiten van verzekeringen (bijv. arbeidsongeschiktheid- of levensverzekering, hypotheken of het overstappen van zorgverzekeraar).
 3. Een diagnose is ‘verplicht’ om in aanmerking te komen voor een vergoeding. De zorgverzekeraar is namelijk van mening dat u geen behandeling nodig heeft wanneer er geen sprake is van een erkende stoornis. Dit betekent dat u per definitie een ‘stempel’ of ‘diagnose’ krijgt. Niet alle diagnoses komen in aanmerking voor vergoeding (zie punt 6). Dus zelfs met een verwijzing van de huisarts is er niet altijd recht op vergoeding!
 4. De zorgverzekeraar keert in alle gevallen pas uit nadat uw wettelijk eigen risico volledig is benut (minimaal €385,- en maximaal €885,-, afhankelijk van uw polis). Dit betekent dat 4 tot 9 behandelgesprekken per definitie voor eigen rekening zullen zijn en vergoeding van de zorgverzekeraar in de praktijk vaak niet of nauwelijks aan de orde is. De behandeling is namelijk regelmatig eerder voltooid dan uw eigen risico is verbruikt.
 5. Geen maximaal aantal behandelgesprekken, maar pas stoppen wanneer u vindt dat u klachtenvrij bent: met een verwijzing vergoedt de zorgverzekeraar maximaal 10 en soms maar 5 gesprekken en moeten we daarna de behandeling stoppen, ongeacht uw toestand op dat moment.
 6. Veel diagnoses vallen niet onder de verzekerde zorg, zoals burnout, overspanning, relatieproblemen, rouw etc. Deze zullen daarom altijd voor uw eigen rekening zijn. Ook met een verwijzing van uw huisarts!
 7. U wordt snel geholpen, altijd binnen 4 weken en meestal zelfs binnen 2 weken, dit omdat we niet overbelast worden met cliënten en geen contract hebben met allerlei verplichtingen en regels vanuit de zorgverzekeraar.

Omdat het wettelijk bepaald is, zijn zorgverzekeraars ook zonder contract (vrijwel) altijd verplicht een deel van behandeling te vergoeden, waarbij de vergoeding afhankelijk is van de zorgverzekeraar en de gekozen polis. In de praktijk vergoeden zij meestal 70-80% van onze behandeling, met een maximaal aantal behandelgesprekken (5-10).

Hier zijn echter veel voorwaarden aan verbonden:

 1. U dient altijd een verwijsbrief van uw (huis)arts (naast een zorgpas en identiteitsbewijs) te hebben om in aanmerking te komen voor een vergoeding.
 2. De wachtlijst kan langer zijn, waardoor het langer kan duren alvorens de behandeling gestart kan worden.

Tarieven/Overige informatie

 1. Elk behandelgesprek van 45 minuten heeft 15 minuten administratietijd. De kosten hiervan zijn € 115 per gesprek.
 2. Relatiegesprekken kosten € 175 (maximaal 75-90 minuten). Relatietherapie valt altijd buiten de vergoede zorg!
 3. Meld u tijdig (>48 uur van tevoren) af voor het behandelgesprek om te voorkomen dat er kosten in rekening worden gebracht.

Hopelijk hebben wij u hiermee voldoende geïnformeerd om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Het voordeel van kiezen voor Psychologen Breda is dat er een relatief korte wachttijd is en wij alle oog hebben voor u als persoon. U bent bij ons géén nummer. Wij leveren al jarenlang zorg, naar alle tevredenheid van onze cliënten. We hopen ook u te mogen verwelkomen in onze praktijk!

Mocht u nog vragen hebben, mail dan naar info@psychologenbreda.nl of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Contact

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Not readable? Change text. captcha txt
WhatsApp Stel je vraag aan één van onze psychologen