Marsha de Nijs

Marsha de Nijs

Toen ik ging studeren wist ik al vrij snel wat ik wilde gaan doen: psychologie. Ik vind het enorm interessant om te kijken naar menselijk gedrag; waarom doen mensen wat ze doen. Welke beweegredenen en gedachten zitten er achter dit gedrag, hoe is men daartoe gekomen maar ook in welke context doen ze dit. Na een aantal jaar studeren moest ik richting gaan kiezen. Ik merkte dat ik niet alleen wilde observeren en onderzoek, maar mensen graag wilde gaan helpen om gedrag te veranderen. Meedenken, spiegelen en kijken wat er nodig is om iemand te helpen die is vastgelopen in zijn of haar leven.

Na mijn studie

Na het afronden van de master ‘klinische en gezondheidszorg psychologie’ aan de Universiteit van Tilburg ben ik dan ook mijn loopbaan gestart binnen de specialistische jeugd GGZ. Hier zag ik met name jongeren en hun ouder met een breed scala aan problematieken en hulpvragen. Mede omdat ik merkte dat ik steeds meer mijn eigen visie op de eigentijds GGZ ontwikkelde, ben ik in september 2018 gestart aan de postmaster opleiding tot Gz-psychologe. Deze opleiding stond voor mij in het teken van verdieping en verbreding van mijn oriëntatie en kennis. Maar bovenal was dit een tijd van persoonlijke ontwikkeling en het kunnen verder kunnen stilstaan bij mijn persoonlijke stijl als psycholoog.

Wat ik belangrijk vind

Ik vind het belangrijk om samen met jou op zoek te gaan naar doelen en oplossingen en ga hierbij graag uit van je eigen krachten en die van je omgeving. Hierbij kijk ik graag naar ieder individu op zichzelf, ieder heeft volgens mij namelijk zijn eigen verhaal. Dit betekent voor mij verder kijken dan eventuele diagnosen en protocollen, met oog voor de context en het systeem. Toegankelijk, vertrouwen en openheid zijn voor mij erg belangrijk en daarbij hanteer ik graag een gezonde dosis humor. Ik maak gebruik van verschillende onderbouwde methodieken (o.a. CGT, EMDR) en kijk ik per persoon wat op dat moment voor jou de best passende hulpvorm is. Hier neem ik je graag in en zodat gezamenlijk gekeken kan worden welke weg we zullen inslaan om verandering te kunnen bewerkstelligen.

Contact

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem contact op met Psychologen Breda via het contactformulier of maak direct een afspraak. Dat is echt het beste wat je nu voor jezelf of voor jullie kunt doen. Ik hoop je snel te spreken!

Contact

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Not readable? Change text. captcha txt
WhatsApp Stel je vraag aan één van onze psychologen